Plankebøf
   
Ingredienser:
ca. 400 gr magert hakket oksekød.
Kartoffelmos i passende mængde.
Sauce efter ønske, f.eks. en grøn pebersauce fra Knorr, den hurtige, eller hjemmelavet peber-,  champinon-, eller rødvinssauce.
Salt og peber
Tilberedning:                                                 
2 personer
De skrællede kartofler skæret i skiver koges uden salt.. Vand hældes fra og de moses grundigt så klumper undgås. Der tilsættes lidt fedtstof og 1-2 rå æg. Omrøres godt. Smages til med salt og peber.

Lav 2 store hakkebøffer med rimelig tykkelse. Steg dem ved god varme til de er næsten færdige. Rosa Stegt. krydres med salt og peber.

Har du et par træspækbrædder (Planke) bruges disse, ellers kan bagepapir på en bagerist godt anvendes.
Placer de stegte bøffer midt på. Sprøjt kartoffelmosen i en tyk ring rundt om bøfferne så det danner en stor skål. Ved siden af bøffer og lidt op.
Stil plankerne eller stanniolen med bøfferne på midt i en forvarmet ovn der er indstillet på grill og lad bøfferne stå til kartoffelmosen er gylden og sprød. 
Put evt. sovsen i "skålen" som bøffen/mosen danner og server straks. Ellers bruges  en rigtig saucekande.
 
Tilbehør:
Grillet tomat eller stegte løg/bønner ( Fra koteletter i wok) eller andet efter behag.