|
Tilberedning: |
?
personer |
Først fjernes de udvendige hinder på rognen. Det
gøres forsigtigt med fingrene, medens den efterhånden glider ned i en stor
skål. Alle de grove hinder skal af. Hæld så iskoldt vand over rognen og træk
med let tag et fladt piskeris igennem, så de fine hinder kan samles på riset.
Skyl evt. i et ekstra hold vand. hvis rognen er blodig. Hæld den så
straks op i en finmasket sigte og lad den dryppe godt af - mindst en halv time.
. Hæld rognen op i en tør skål og drys med salt og hvid peber.. Beregn ca. 1
spsk. salt til 1/2 kg rogn og peber efter smag. |
Skal rognen fryses fordeles den rensede, krydrede
rogn i små glas. Holdbarhed i fryseren er ca. 6-8 måneder. |
Tag rognen ud af fryseren og stil den til optøning
i køleskabet dagen for den skal bruges. |
Anvendelse : |
Som tilbehør til bl.a.
fiskefileter, rejer, æg- eller tomatmader eller som lækker forret med
ristet franskbrød/Blinis, citronsnitter, Creme Fraiche og hakket rødløg. |
|