Kinarejer i tomatsauce
   
Ingredienser:
6-8 kinarejer
1/4 tsk. salt
125 gr tomater 
Olie
2 fed finthakket hvidløg
2 forårsløg i tynde skiver
Sauce:
1 spsk. sojasauce
1 spsk. Maizenamel opløst i 2 spsk. vand 
11/2 dl vand
 
Tilberedning:                                                 
2  personer 
Optø rejerne. Pil dem, men lad halefinnen blive siddende. Hold fast i halen og foretag et snit langs midten af ryggen. Den sorte streng fjernes.
Dup rejerne tørre med køkkenrulle og læg dem i en skål. Drys lidt salt over dem. Det gør rejerne faste. Lad dem stå i ca. 15 min.  
Læg tomaterne i kogende vand i 1-2 min. Pil dem og skær dem i skiver.
Opvarm lidt olie i en wok. Den skal være varm. Lynsteg hvidløg og forårsløg i 30 sek. Tilsæt rejerne og steg i 1-2 min eller til rejerne bliver lyserøde og krøller sammen. Tag dem op.
Hæld tomaterne i og rør godt  Hæld saucen i. Læg låg på og kog under jævn varme i 2-3 min. Hæld rejerne tilbage i wokken og varm dem godt igennem.  Serveres straks.
Tilbehør:
Egentlig ikke noget, men et stykke flutes kan bruges.