Tilberedning:
|
4 personer |
Rens anden og gnid den med salt og peber.
inden den fyldes med æblestykker og svesker. der har ligget i blød i
vand nogle timer. Luk hullet med kødnåle. |
Læg anden med brystet nedad
på en bradepande med rist og sæt den i en 130 grader varm ovn. Hæld
vandet i bradepanden og lad den stege fire timer, inden den vendes og
steges yderligere 1 1/2 - 2 timer. I alt cirka seks timer. |
Så er skindet sprødt og
lækkert, anden er saftig og mør, meget velsmagende og ikke svundet
særligt. Giv evt. lidt hård varme eller grill de sidste par minutter. |
Lav sovs af skyen fra
bradepanden. |
Bradepanden må ikke koge
tør. Efterfyld med vand. |
|
Tilbehør: |
Server med hjemmelavet
rødkål, sukkerkogte æbler med gele. Brune, hvide og franske kartofler
og måske fyldet fra anden. |
Fra den gang der var Friske
Torvetips i radioen hver lørdag morgen. |