Jægerbøf   
     
Ingredienser:
600 g hakket oksekød
3 stængler blegselleri,
4-5 enebær,
1-2 tsk. danablu,
peber, salt,
fedtstof til stegning
Sauce:
250 g - champignoner
1 lille løg
lidt frisk eller tørret timian
4-5 dl bouillon
1 dl kaffefløde
Saucejævner
kulør
salt, peber
Salat:
2-3 smagfulde æbler
1-2 spsk. citronsaft
4-5 spsk. tyttebærsyltetøj.
 
 
Tilberedning:                                                      
4 personer
Ælt kødet med fintsnittet blegselleri, knuste enebær og danablu og form fire store bøffer.
Drys bøfferne med peber og brun dem på begge sider i fedtstof på en pande.
Skru ned for blusset og lad dem stege færdige, som de nu ønskes.
Drys med salt efter stegningen og hold bøfferne varme.
Sauce: Svits skivede champignoner og hakket løg på panden tilsæt evt. en smule mere fedtstof.
Spæd med bouillon og fløde - kog saucen igennem og juster med saucejævner, kulør, salt og peber.
Salat: Skær æblerne i små både eller terninger, dryp dem med citronsaft og vend dem i syltetøj.
Tilbehør:
God, hjemmelavet kartoffelmos og til den sunde udgave friskkogte gulerødder.