Hakkebøf med broccolipure
     
Ingredienser:
500-600 g magert hakket oksekød
salt og kværnet peber
lidt fedtstof til stegning 
2-3 mellemstore løg (gerne aflange skalotteløg)
15 g fedtstof
10-12 bløde, tørrede abrikoser
Lidt timian
450 g frisk broccoli
2 spsk. cremefraiche 18 eller 9 %
 
 
Tilberedning:                                                      
4 personer
Start med løgene: Pil dem, halver dem, og skær dem i meget tynde skiver. Svits dem i fedtstoffet til de lige får lidt farve. Skru ned, og lad dem stege ved svag varme ca. 10 minutter. Rør af og til.
Skær abrikoserne i små terninger, og vend dem i sammen med lidt timian, salt og kværnet peber. Steg igen 5 minutter - Løgene skal ikke blive for brune.
Form kødet til fire store, lidt høje hakkebøffer Krydr med salt og peber. Steg bøfferne på en teflonpande med meget lidt fedtstof (eller helt uden), da der er fedt nok i kødet, til at de bliver brune.
Del broccolien i små buketter. Skær stokken i fine små terninger. Kog dem i lidt letsaltet vand, til de er møre, Ca. 8 minutter. Hæld vandet fra, og fisk stokkene op. 
Mos resten med en stavblender eller en gaffel. Rør lidt cremefraiche i, og smag til med salt og peber.
Vend stokkene i til sidst. Server bøfferne med løgblandingen ovenpå, og giv pureen til.
Tilbehør:
Små kogte kartofler