|
Tilberedning: |
10 til flere personer
|
Gør følgende:
Tænd ovnen på 200° C. Sørg for, at kødet er afpudset for sener
og overskydende fedt. . Evt. sener kan trækker kødet sammen ved
stegning . Det fedt der ikke fjernes ridses i fine tern. Kødet
krydres med salt, kværnet sort peber og krydderi efter smag.
|
Stegen stilles ind i den
forvarmede ovn i 25 min. Tages ud og hviler i 30 min. Stegen gives atter
20 min. Hviler igen 20 min.
|
Nu er det tid til at checke temperaturen på
stegen. Med et stegetermometer måles centrumtemperaturen . For rødt kød
skal temperaturen være 58-60 grader.
|
For rosa skal temperaturen være 62-64 grader
og skal stegen være ødelagt , gennemstegt, skal temperaturen være over
70 grader.
|
Er den valgte temperatur ikke nået endnu
gives stegen en tur mere i ovnen på mellem 10 og 20 min.
|
Er temperaturen nået er det ok, ellers
fortsættes der med hvile og stegning. Men den burde være OK
|
Stegen skal hvile i 20 min.
inden der skæres i den. Ellers vil alt saften og den gode smag gå tabt.
Ligeledes er det vigtigt, at stegen ikke tildækkes under
hviletiden, idet den altid vil "stege lidt videre" pga.
eftervarmen.
|
En rød steg med en temperatur på 58 grader kan
altså stå tildækket indtil servering og stege videre således at
sluttemperaturen bliver 63-65 grader og stegen serveres så som rosa. Men den
kan jo også stå og stege til "ødelagt". |
|
|
|