Coq au vin
   
   
   
Ingredienser:
1 kylling ca. 1 kg
1/2 dl hvedemel
1 spsk. olie til stegning
100 g back bacon
12 små skalotteløg i skiver
salt, peber
2 fed hakkede hvidløg
250 g champignon i skiver
1 krydderbuket af:
1 laurbærblad, 
1 kvist persille
og 1 kvist timian
4 dl rødvin
2 spsk. hakket persille
Tilberedning:                                                 
4 personer
Rens kyllingen og del den i 6-8 dele. Bland mel sammen med salt og peber og vend kødet heri. Varm olien i en gryde og brun kyllingestykkerne heri. Tag stykkerne op. 
Steg bacon'en sprød, tag den op og brun løgene.
Tilsæt hvidløg, champignoner, kylling, bacon og krydderbuket. 
Hæld rødvin på, dæk med låg og lad retten koge ved svag varme i ca. 30 - 45 min.
Smag til med salt og peber., og giv sovsen evt. lidt kulør. Drys med persille og server med kogte ris og salat.
 
Giver en kraftig velsmagende sovs der godt kan spædes.
Tilbehør:
Ris og salat