Javanesisk gryde   
     
Ingredienser:
2 løg
2 stort æble
2 porre
1 grøn peberfrugt
50 g smuttede mandler
fedtstof
2 hakkede hvidløgsfed
1/2 svinemørbrad
1 ½ tsk stødt ingefær
2 spsk sukker
2dl bouillon
4 spsk soja
3 spsk sherry
2 spsk vineddike
pynt: Bananer i skiver og persille
 
Tilberedning:                                                         
4 personer
Rens løg, æble, porre og peberfrugt og skær dem i mindre stykker. Svits grøntsagerne i fedtstof i en gryde sammen med mandlerne og hvidløget.
Befri mørbraden for sener og skær den i 1 cm tynde skiver. Brun dem i fedtstof på en pande og læg dem over i gryden til grøntsagerne. Drys ingefær og sukker over. Hæld bouillon. soja, sherry og eddike over retten, og lad det hele simre i 10 minutter under låg.
Pynt med de skivede bananer og klippet persille og server retten med salat og kogte løse ris..
Tilbehør: 
Salat og ris