Ribben i ovn -  marinerede  
     
Ingredienser:
3/4 - 1 kg flade ribben, gerne kotelet ben. 
1 dl Kikkoman sojasauce
2-3 fed hvidløg
1 tsk. olie
2 grønne peberfrugter
1 ds. ananas i egen saft
1 tsk. majsstivelse
 
Tilberedning:                                              
2-4 personer
Del ribbenene så der sidder 2 - 3 ribben på hvert stykke. Bland sojasauce, olie og finthakket hvidløg i en skål. Læg kødstykker heri, og lad det hele stå i køleskab " natten over". Selvfølgelig tildækket. Ryst skålen en gang i mellem for at fordele marinaden.
Ved tilberedningen lægges kødstykkerne i en bradepande der sættes i en forvarmet ovn ved 200 gr. Brug øverste rille. Brunes til de ser lækre ud, selvfølgelig på begge sider.
Skru ned til 170 gr og bland peberfrugterne, skåret i mindre både, ananas i terninger i, sammen med ananassaften. Det hele steger 45-50 minutter. Vend evt. kødstykkerne undervejs. . Hvis skyen er fordampet tilsættes 2 dl vand 20 min før retten er færdig.
Si skyen over i en gryde og bring den i kog. Jævnes med lidt majsstivelse og smages  til evt. med lidt ekstra sojasauce.
Tilbehør:
Nykogte ris samt evt. lidt Kikkoman.