Boller i blegselleri
   
Ingredienser:
500 gr hakket kalve- og flæskekød,
1 stort revet løg,
1-2 æg,
1 stor spsk. mel,
1-2 spsk. havregryn,
Danskvand,
Salt, peber.
Sauce:
1 blegselleri,
5-6 dl suppe fra bollerne
Evt. 1 lys boullion terning,
2 dl mælk,
Saucejævner
Salt, peber.
Tilberedning:                                                 
4 personer

Rør samtlige ingredienser til farsen sammen,. Lad den hvile koldt et kvarters tid og juster evt. konsistensen med mere væde

Rens derpå blegsellerien og skær stilkene i 3-4 cm lange stykker.
Bring letsaltet vand i kog sammen med de afskårne selleriblade, form kødboller med en spise- eller barneske og læg dem i vandet.
Lad dem koge i 8-10 min. og tag dem herefter op med en hulske.
Sauce:
Bring 5-6 dl siet suppe i kog og tilsæt selleristykker og evt. en bouillonterning.
Lad det koge i 5-6 min. og tilsæt så mælk.
Lad det atter koge op og jævn saucen.
Smag til med salt og peber og varm til sidst bollerne i saucen.
Tilbehør:
Giv tykke skiver groft hvedebrød hertil eller hvide kartofler.