Rødvinssauce (2) |
Ingredienser: |
1 flaske rødvin |
1 liter bouillon (Oksebouillon til Oksekød, Kalvebouillon til kalvekød osv.) |
2 store løg, skåret i grove tern |
50 gr champinon groft skåret |
2 spsk. væde fra syltede grønne peber samt 1 tsk. grønne peber |
Salt og peber |
Fedtstof |
evt. maizenamel til jævning |
Fremgangsmåde: |
6-8 personer |
Skær løgene i grove tern og sauter dem i fedtstof / olie efter behag. Hæld nu en hel flaske rødvin ved og lad det koge ned til det halve. |
Tilsæt champinon og de grønne peber samt væde. |
Tilsæt nu 1 liter bouillon, og kog igen ned til halvdelen. Løgene sies nu fra. |
Smag til med salt og peber. Saucen jævnes med lidt maizenamel indtil ønsket tykkelse. |
Tip: Saucen kan holde sig i køleskabet i et par dage. |