Rødvinssauce (2)
Ingredienser:
1 flaske rødvin
1 liter bouillon (Oksebouillon til Oksekød, Kalvebouillon til kalvekød osv.)
2 store løg, skåret i grove tern
50 gr champinon groft skåret
2 spsk. væde fra syltede grønne peber samt 1 tsk. grønne peber
Salt og peber
Fedtstof
evt. maizenamel til jævning
 
Fremgangsmåde:
6-8 personer
Skær løgene i grove tern og sauter dem i fedtstof / olie efter behag. Hæld nu en hel flaske rødvin ved og lad det koge ned til det halve.
Tilsæt champinon og de grønne peber samt væde.
Tilsæt nu 1 liter bouillon, og kog igen ned til halvdelen. Løgene sies nu fra.
Smag til med salt og peber. Saucen jævnes med lidt maizenamel indtil ønsket tykkelse.
 
Tip: Saucen kan holde sig i køleskabet i et par dage.