Kinesiske spareribs
     
Ingredienser:
3/4 kg spareribs, eller kogeflæsk skåret i 1 ½ cm tykke skiver og delt på midten
3 spsk. mel
2-3 spsk. olie
4 forårsløg
1 rød og 1 grøn peberfrugt
2 stilke bladselleri
1/2 dl appelsinsaft

2 spsk. lys vineddike

2 spsk. sojasauce,
1 spsk. tomatpure,
1 spsk. rørsukker

2 tsk. majsstivelse

11/2 dl kold hønsebouillon.
 
Tilberedning:                               
 4 personer

Kog spareribsene 10 min. i letsaltet vand og dup dem med en køkkenrulle. Vend skiverne i mel og ryst overflødigt mel af. Varm olien i en wok. Steg spareribsene i små portioner ved høj varme i ca. 10 min.

Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Skær forårsløgene i 2 cm tykke skiver. Hak peberfrugterne. Snit bladsellerien tyndt på tværs.
Læg grønsagerne i wokken og lynsteg dem ved høj varme 3 min. Må ikke blive bløde Tag dem op og hold dem varme.
Bland appelsinsaft, vineddike, sojasauce, tomatpure, rørsukker, majsstivelse og bouillon i en lille skål og hæld det i wokken. Bland det godt. Rør indtil væsken koger og jævner.
Læg spareribsene og grønsagerne tilbage i wokken. Lad det simre 2- 3 min. Er saucen blev for tyk spædes med lidt vand
 
Tilbehør:
Løse ris og hvidløgsflutes/boller.