Mexicansk Gryde
     
Ingredienser:
300 g hakket oksekød (højst 12 g fedt pr. 100 g)
4 løg
2 fed hvidløg
1 tsk. paprika
1 dåse cherry-tomater
1/4 tsk. spidskommen
1/4 tsk. cayennepeber
1/4 tsk. nelliker
1/4 tsk. kanel
1 tsk. salt
2 peberfrugter
2 bananer
2 æbler (f.eks. coxorange)
4 spsk. rosiner
 
Tilberedning:                                
 2 personer
Løg og hvidløg hakkes hhv. groft og fint.
Oksekødet brunes i wok´en uden at der tilsættes fedtstof. Løg, hvidløg og paprika svitses med. Tomater og krydderier tilsættes.
Retten koger ca. 15 min under låg. Tilsæt evt. lidt vand.
Tilsæt peberfrugt i fine terninger og rosiner. Lad retten koge videre i et par min. 
Smag til med krydderier.
Tilbehør:
Æblerne skæret i små både der serveres til saqmmen med bananskiver og evt. lidt ekstra rosiner.
Serveres med ris, brød og evt. mangochutney.
Bliver der noget til overs er retten god til micro-ovn dagen efter.